Telenet en de truc met het telraam

Door IStealYourGun op donderdag 14 juni 2012 14:00 - Reacties (23)
Categorie: ~/me als consument, Views: 5.063

Allereerst, beste Telenet-topman, mocht u in een zatte bui deze blogpost ooit zien, doe me dan een plezier en geef een stukje van je (veel te) royale bonus aan de marketing boys en girls bij jou op het bedrijf. Ze verdienen dit echt, ze hebben aan de ene kant er voor gezorgd dat jullie pakket een stuk goedkoper zijn geworden, maar ook dat het merendeel van jullie klanten hier weinig van merkt en eigenlijk “te veel” betaald. Bravo, maar sta mij toe alles te verduidelijken en je mooie winstballon voor een klein stukje te verkleinen.

Today In History
Juni 2011: een dik jaar terug kwam Telenet met verschillende nieuwe abonnementen. Mijn trouwe Expressnet die ik al sinds 2007 bezit verdwijnt voor nieuwe klanten en werd vervangen door een vergelijkbare FiberNet. Dit FiberNet heeft een iets hogere snelheid en dito prijs. € 44,95 i.p.v € 42,91.

http://tweakers.net/ext/f/8ETlvpGev9uCp598VLRFFumr/full.png

Ik maakte toen zelf even de brekingen: €2,04 x 12 = 24,48/jaar voor wat sneller internet. Maar eigenlijk was 30 Mbit/s voor mij toen meer dan voldoende en besloot ik dus bij mijn vertrouwde en goedkopere ExpressNet te blijven.

Juli 2011: een dikke maand later verhoogt Telenet de prijzen van zijn oude abonnementen. Zoals wel vaker in dit Belgenland wordt de schuld op de stijgende loonkost en de index gestoken. Hou dat even in uw achterhoofd, ik kom hier straks op terug.

http://tweakers.net/ext/f/XZEOYdNmZFykhEpy0xUxPcRR/full.png

Ik maakte weer de berekening en merkte dat het verschil tussen Expressnet en Fibernet nog maar €0,85 bedroeg, omgerekend €10,2/jaar. Eigenlijk verwaarloosbaar, maar nog steeds goedkoper en mijn noden waren in die ene maand nu niet echt veranderd. Expressnet was nog steeds voldoende voor mij.

Juni 2012: Telenet verhoogt de snelheden en limieten van zijn bestaande abonnementen. Toen ik de aankondiging zag op Tweakers.net zag overwoog ik heel even FiberNet, tot ik de snelheden begon te vergelijken met die van mijn huidig abonnement

http://tweakers.net/ext/f/8WSnP6znxhaLd70YXwoh2vN6/full.png

Daarom heb ik toch maar besloten om afscheid te nemen van mijn ExpressNet abonnement en over te stappen naar het goedkopere Basic internet. Een besparing van € 19,15/maand of € 229,8/jaar. Mijn noden zijn het afgelope jaar dan ook niet veranderd, dus ik zie niet in waarom ik een duurder abonnement zou moeten nemen.

Die vuile Telenet toch
Een (eerste) woord van kritiek. Hoewel Telenet betere abonnementen heeft en daar reclame van maakt op hun website, blijft het verdacht stil in de mailbox van de bestaande klanten met een verouderd contract zoals ik er een heb. Je moet dus actief opzoek. Zelfs toen ik enkele dagen terug contact opnam met Telenet voor wat meer informatie gaf de medewerker mij foutieve informatie. Bij het vragen naar de nieuwe snelheden, gaf hij gewoon de oude. Ze willen natuurlijk liever dat ik het oude abonnement behoud of een duurder pakket neem, vandaar ook deze blog als wake-up call.

Die vuile Index toch
Nog een woord van kritiek. Toch opmerkelijk, een jaar terug moest Telenet mijn abonnement verhogen “vanwege de index”. En vandaag bied dit bedrijf betere abonnementen aan tegen een veel goedkopere prijs. Dit is nog maar eens het zoveelste bewijs dat de index te pas en te onpas misbruikt wordt om een prijsverhoging, sluiting van een fabriek of een afdankingen te vertegenwoordigen. Dit is dus niet enkel kritiek aan het adres van Telenet maar aan elke onderneming (en politieke partij) die de index volledig onterecht afwijzen. Hallo EU?

Bronnen:
nieuws: Telenet vernieuwt internetabonnementen
nieuws: Telenet gaat internet- en kabelprijzen verhogen
nieuws: Telenet verhoogt internetsnelheden per 24 juni

Foutieve taalvoorkeur voor sommige windows programma's

Door IStealYourGun op zondag 3 april 2011 16:50 - Reacties (6)
Categorie: ~/me als sysadmin, Views: 4.633

Als je voor een bedrijf werkt dat zich voornamelijk bezighoud met onderzoek, is het niet zo vreemd dat je in aanraking komt met andere nationaliteiten, daarom is de spreek/voertaal bij ons officieel Engels. Het is dan ook meer dan logisch dat we op al ons toestellen een Engelstalige versie van Windows installeren met de voorkeur om de programma’s ook in het Engels te gebruiken.

Voor de meeste programma's lukt dat vrij aardig, maar af en toe komt er wel eens een app voorbij die, ondanks de Engelse voorkeur, je toch het Nederlands voorschotelt. Één van die apps is VLC en na het nodige zoekwerk, kwam ik op hun forum te weten dat deze gebruik maakt van GNU/gettext. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, negeert deze je taalvoorkeur en selecteert deze op basis van formaat. Dat is best vreemd, al was het maar omdat de moedertaal van mensen niet regio gebonden is.

http://tweakers.net/ext/f/O2ZW85Ky7D2dQQQ4dey7mgAY/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/zMSE2B1g54mkLdSHmufUxToC/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/bydJiAKgAYfGfhqi8sr0PTNc/thumb.jpg

Er is, gelukkig, een simpele workaround. Je kan de GNU/gettext een andere taal doen forceren door de environment variable LANG te specificeren. Dit doe je simpel met het volgende commando:
REG add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment" /v "LANG" /t REG_SZ /d "en_US" /f


In dit geval zal de taal in het Engels worden geplaatst, vanwege het en_US gedeelte. Op de website van Microsoft kan je een lijst vinden van verschillende codes:
http://msdn.microsoft.com...s533052%28v=vs.85%29.aspx

http://tweakers.net/ext/f/I3CibmrFsTwzEZwlNwU7wgf6/medium.png

Rest ons nog enkel een reboot, aangezien ik tot nu toe geen makkelijke manier heb gevonden om de environment variables te reloaden.


Bronnen:
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=2&t=86094
http://www.gnu.org/software/gettext/FAQ.html#windows_setenv
http://msdn.microsoft.com...s533052%28v=vs.85%29.aspx

---

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Nieuwjaarspakjes voor 2010

Door IStealYourGun op donderdag 30 december 2010 15:32 - Reacties (8)
Categorie: ~/me als consument, Views: 3.585

Ik weet niet hoe zit in de rest van België of Nederland. Maar in tegenstelling to de USA geven wij cadeaus met nieuwjaar en niet met kerst. Dat stamt af van toe ik nog klein was en mijn nieuwjaarsbrief voorlas aan mijn ouders en grootouders en vervolgens nen seng kreeg: uwe nieuwjaar, zoals ze dat in de volksmond zeggen.

Als volwassenen heb je het geluk dat je niet langer een nieuwjaarsbrief moet voorlezen, maar het krijgen van cadeaus is wel gebleven. Van mijn grootmoeder krijg ik elk jaar nog steeds een klein kapitaal voor op mijn spaarboek. Tussen de rest van de familie en vrienden zijn we iets gieriger en geven we een traditioneel cadeau zoals in de USA. En net zoals daar leggen we die ook onder de kerstboom, toch open we ze pas op nieuwjaarsdag.

Net zoals elk jaar probeer ik die cadeau in te pakken met een creatieve toets. Stel je daar niet teveel bij voor, meestal steel leen ik het idee van ergens anders en meestal slaag ik er niet echt in mijn opzet. Verschillende factoren zoals te weinig tijd en handigheid zijn vaak spelbreker. Dit jaar is het iets anders gegaan, doordat ik enkele dagen vroeger cadeaus ben gaan kopen had ik wat extra tijd om alles af te krijgen. Net zoals vorig jaar leende ik het idee van ergens anders en door de extra tijd is alles toch mooi gelukt. Zo goed zelfs dat ik het resultaat even met jullie deel.

In tegenstelling tot de tutorial heb ik met illustrator de letters meteen op de achterkant van de tekst geprint:
http://tweakers.net/ext/f/7WYzaS6HrSZhn06KGaRAYdQR/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/5nkJFrzQrrh1mNtIGNMfVrjX/medium.jpg


Ik heb trouwens altijd teksten genomen met referentie naar die persoon. Mijn vriendin volgt internationale politiek en daar zie je het Europees verdrag van de mens.
http://tweakers.net/ext/f/vA785CEUn87aObygmXjBqM40/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/nVUJZNXZDlVtHjBRlCHyMWUu/medium.jpg


Het resultaat van de eerste cadeaus, voor mij en men vriendin. Ondertussen zijn er nog af, maar ben even te lui om ze allemaal te posten. ;)
http://tweakers.net/ext/f/QpDqrwwLNuurp41WmQB3lGNR/medium.jpg

En zo zie je maar dat tweaken zich niet beperkt tot elektronica. Sommige zullen het belachelijk vinden dat ik zoveel werk in iets steek dat toch in de vuilbak beland (het inpak papier ;) ), maar ik zie het eerder als een extra moeite om te tonen dat ik die cadeaus met plezier geef en niet gewoon omdat het "kerst" is.

---

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Linus is verkocht

Door IStealYourGun op dinsdag 23 november 2010 00:04 - Reacties (17)
Categorie: ~/me met een kernel panic, Views: 6.825

http://tweakers.net/ext/f/oQpiBy4su9vY8DcsCMMSoqte/full.jpg
Althans als we De Morgen mogen geloven. Ja, het zijn soms van die kleine dingetjes die me vreemd genoeg irriteren en dan schrijf je er een blog over. Alvast mijn excuses en proficiat aan de mensen die hem (volledig) lezen.

De vaste lezer van De Morgen (online) zal het al langer door hebben dat het Technocity onderdeel bemand is door journalisten gekleed in zwarte t-shirt, 90's jeans en bij voorkeur een stoppelbaard. Tot op vandaag stoorde me dat niet, het is uiteindelijk geen ICT-krant en ondanks de dikke vette laag appelmoes waren het geen grove leugens die ze schreven, er wordt er gewoon wat meer over geschreven dan pakweg Windows, Linux, Android en al de rest samen.

En toch, dit artikel is gewoon fout. Niet alleen omdat Novell duidelijk niet DE maker is van GNU/Linux, maar ook omdat Novell niet meteen het perfecte Linux voorbeeld is. Als je het dan toch over Novell hebt, zeg dan Netware, Groupwise of ZENworks, dat zijn tenminste de producten waarmee Novell groot is geworden en ook heldhaftig is neergeslagen.

Natuurlijk, de gemiddelde De Morgen lezer zou al moeite hebben met het woord Linux, maar toch, een Linux gebruiker (niet te verwarren met fanboy) heeft zo zijn principes. En dit is er eentje. Wanneer we het over de makers van Linux hebben, dan hebben we het in de eerste plaats over de Linus (althans voor 2%). En als we het hebben over overnames van Novell, plaats het dan onder de categorie Geld en niet onder Technocity.

Voila.

---

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Ontdoop en ga in Vrede.

Door IStealYourGun op donderdag 14 oktober 2010 21:45 - Reacties (18)
Categorieën: ~/me als filosoof, ~/me tegen de rest van de wereld, Views: 8.205

De (Belgische) kerk toont zich vandaag nog eens van zijn mooiste kant met de uitspraak dat AIDS een vorm van gerechtigheid is. bron

Bravo Léonard, zoiets moeten we natuurlijk toejuichen! Dat betekent dat het binnenkort geneesbaar is. Enkele weesgegroetjes en onze vaders later en je bent weer aids-vrij. Ik zie de slogans al voor mij: Weg met condoom en onthouding: GOD is liefde. Het enige aids-middel dat echt werkt. (verkrijgbaar bij de betere kerk op het dorpsplein).

En om het nog extra in de verf te zetten kan de kerk zelfs met wetenschappelijk bewijs naar buitenkomen, want geen enkele pedofiele priester heeft last van aids. Where is your Darwin now?!?

---

Tot zover de lollige kant van het verhaal, of toch mijn poging tot. Want laten we tot de essentie van deze blog post komen: Ontdopen.

Het is in mijn Vaderland (België) een hype sinds het bekend werd dat bisschop Vangheluwe een pedofiel was. Ik was de hype voor en deed mijn aanvraag tot kerkuittreding (aka. ontdopen) enkele weken ervoor al op de post. Pedofilie was voor mij eigenlijk niet eens de motivatie (er was toen nog niet zoveel zaken bekend in België), eerder zelfs het excuus. Ik kon me gewoon niet vinden in de middeleeuwse stellingen die paus Benedictus XVI en aartsbisschop André-Joseph Léonard innamen. Voor mij was de Mars voor het leven dan ook de spreekwoordelijke druppel die de emmer liet vollopen. Want eerlijk is eerlijk, onder paus Johannes Paulus II had ik veel minder moeite met het doopsel, ondanks dat ik toen al overtuigd was dat ik geen christenen was.

Nadat mijn kerkuittreding bevestigd was en mensen in mijn omgeving dat te weten kwamen kreeg ik van vele de vraag hoe je dat moest doen. En eigenlijk is he vrij simpel, veel simpeler dan dat de media doet uitschijnen. Volgens die media moet je namelijk een geschreven brief naar de aartsbisschop van je provincie sturen. Dat laatste is een leugen, niet toevallig verkondigd door professor Rik Torfs een... katholiek.

De waarheid is dat een (getypt) document met "Aanvraag kerkuittreding" en de nodige gegevens met handtekening meer dan voldoende is. Wil je echter bevestiging dan doe je er best aan een begeleidende (getypte) brief bij te steken met de vraag voor bevestiging, die moet niet gemotiveerd zijn en mag best vrij kort zijn. Vervolgens stuur je dat gewoon op naar het bisdom van je provincie en weken later krijg je bevestiging.

Zelf heb ik wel de moeite gedaan om er een motivatiebrief bij te steken en deze kan je onderaan ter inspiratie vinden als afbeelding. Net als het antwoord die ik gekregen heb van de kerk.En als laatste een PDF die je kan gebruiken voor een kerkuittreding voor moesten mensen er zin in hebben. Mocht je trouwens niet zeker zijn over parochie (grootsteden hebben vaak meerder parochies), dan is de stad of dorp normaal voldoende.

Toch hoop ik dat mensen die zich aan de hand van deze blogpost laten ontdopen, dit niet doen vanwege de hype of pedofilie alleen. Op zich heb ik dan ook weinig moeite met het geloof. Of dat nu het katholicisme, het protestantisme, islamisme of een ander geloof is. Als je er in geloofd en je doet dit met respect voor alle mensen, ga je mij niet horen klagen. Het zijn dan ook de leiders die me dwars zitten. Voor een katholiek of een onschuldige priester heb ik dan ook alle respect.

De gevolgen voor het ontdopen zijn trouwens miniem. Je bent weliswaar een godeloze hond die recht naar de hel gaat, maar voor de rest veranderd er weinig. Vanzelfsprekend heb je geen recht meer op de communie (hostie) en ook trouwen voor de kerk mag niet. Hoewel dat laatste kan worden opgelost door je te laten herdopen of door te trouwen "met de handschoen". De dotatie aan de kerk blijft echter het zelfde, maar hopelijk komt daar (hopenlijk) verandering in.

---
Mijn brief
Antwoord
Voorbeeld van aanvraag (pdf)

Bischop adressen + info over Ontdoping