Linus is verkocht

Door IStealYourGun op dinsdag 23 november 2010 00:04 - Reacties (17)
Categorie: ~/me met een kernel panic, Views: 6.825

http://tweakers.net/ext/f/oQpiBy4su9vY8DcsCMMSoqte/full.jpg
Althans als we De Morgen mogen geloven. Ja, het zijn soms van die kleine dingetjes die me vreemd genoeg irriteren en dan schrijf je er een blog over. Alvast mijn excuses en proficiat aan de mensen die hem (volledig) lezen.

De vaste lezer van De Morgen (online) zal het al langer door hebben dat het Technocity onderdeel bemand is door journalisten gekleed in zwarte t-shirt, 90's jeans en bij voorkeur een stoppelbaard. Tot op vandaag stoorde me dat niet, het is uiteindelijk geen ICT-krant en ondanks de dikke vette laag appelmoes waren het geen grove leugens die ze schreven, er wordt er gewoon wat meer over geschreven dan pakweg Windows, Linux, Android en al de rest samen.

En toch, dit artikel is gewoon fout. Niet alleen omdat Novell duidelijk niet DE maker is van GNU/Linux, maar ook omdat Novell niet meteen het perfecte Linux voorbeeld is. Als je het dan toch over Novell hebt, zeg dan Netware, Groupwise of ZENworks, dat zijn tenminste de producten waarmee Novell groot is geworden en ook heldhaftig is neergeslagen.

Natuurlijk, de gemiddelde De Morgen lezer zou al moeite hebben met het woord Linux, maar toch, een Linux gebruiker (niet te verwarren met fanboy) heeft zo zijn principes. En dit is er eentje. Wanneer we het over de makers van Linux hebben, dan hebben we het in de eerste plaats over de Linus (althans voor 2%). En als we het hebben over overnames van Novell, plaats het dan onder de categorie Geld en niet onder Technocity.

Voila.

---

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Nieuwjaarspakjes voor 2010 12-'10 Nieuwjaarspakjes voor 2010
Volgende: Ontdoop en ga in Vrede. 10-'10 Ontdoop en ga in Vrede.

Reacties


Door Tweakers user downtime, dinsdag 23 november 2010 00:33

Journalisten kun je nooit vertrouwen. Het is me al vaak opgevallen, bij berichten over onderwerpen die ik wat beter ken, dat journalisten er vaak een potje van maken en schrijven over onderwerpen waar ze zich geen seconde in verdiept hebben. En van die mensen verwachten we dan dat ze ons kunnen uitleggen wat er in de wereld gebeurt.

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 23 november 2010 05:44

Ik zie in het artikel eigenlijk niets fout staan. Novell is een Linux bouwer en geeft belangrijke contributies aan het OS. Er staat nergens dat zij DE maker zijn maar dat zij een maker zijn.

Door Tweakers user Snowmiss, dinsdag 23 november 2010 08:45

Blokker_1999 schreef op dinsdag 23 november 2010 @ 05:44:
Ik zie in het artikel eigenlijk niets fout staan. Novell is een Linux bouwer en geeft belangrijke contributies aan het OS. Er staat nergens dat zij DE maker zijn maar dat zij een maker zijn.
In het artikel inderdaad niet, maar zeker wel de kop.

Door Tweakers user Neo_TGP, dinsdag 23 november 2010 09:02

Novell is anders toch echt wel een van de belangrijkste spelers bij het volwassen maken van linux, hun bijdrage aan het in grote zakelijke (overwegend windows) draaien van linux systemen is essentieel als linux ooit groot in het bedrijfsleven wil doordringen (en op termijn vooral op het desktop gebied)

http://www.openldap.org/jldap/

Door Tweakers user TJVB, dinsdag 23 november 2010 09:05

Snowmiss schreef op dinsdag 23 november 2010 @ 08:45:
[...]


In het artikel inderdaad niet, maar zeker wel de kop.
Het is net zoiets al maken van mobiele telefoons verkocht. Het bedrijf nokia is verkocht aan ...
Het kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 23 november 2010 09:35

Ik snap ook niet dat journalisten met dit soort koppen wegkomen. Mensen die het onderwerp niet interesseren pak je er niet mee en mensen die het wel interesseert irriteer je ermee.... en dan als krant maar klagen over een afnemend aantal abonnees... joh, je meent het.

Tegenwoordig is journalistiek weinig meer dan het knippen/plakken van een persbericht en wat kleine "eigen input" toevoegen. Controle cq eigen onderzoek is er zelden meer bij.

Ik ben geabonneerd op 2 kranten omdat bepaalde redacties van beide kranten sterk verschillen. En met enige regelmaat wordt ik gebeld of ik tevreden ben over de krant. Nee is dan volmondig mijn antwoord. En wat krijg je als eerste reactie? Nee, niet "wat kan er dan beter?" maar "Oh, zal ik de krant dan voor u opzeggen?" ... tsja.... het wordt eens tijd dat een paar grote kranten over de kop gaan.... is beter voor de gehele journalistiek.

Door Tweakers user Petervanakelyen, dinsdag 23 november 2010 10:31

De ICT-artikelen in De Morgen storen me al langer. Sommige artikelen raken echt kant noch wal, en met het sturen van mails met correcte informatie ben ik ondertussen gestopt aangezien ik daar toch nooit meer iets van hoor. :X

Door Tweakers user kh65, dinsdag 23 november 2010 11:34

Ik snap helemaal de ergernis.

Helaas zie je vaker dat als je ergens veel vanaf weet (bijv. afgelopen maanden de Pensioen dekkingsgraad en gerelateerde materie, wat mijn werk-omgeving is als IT-er)
maar weer eens blijkt dat de media met soms zelfs zogenaamde 'experts' toch wel
een erg gekleurd en soms zelfs onjuist beeld kan geven van 'het nieuws'...

Dat geeft te denken bij alle nieuws wat je tot je neemt...

Door Tweakers user Sgreehder, dinsdag 23 november 2010 12:20

De titel is zeker correct. Bovendien, 'een van de makers van', of zelfs 'een maker van' klinkt voor geen meter. Goede blogwaarde hoor, ambigue koppen boven nieuwsartikelen.

Het artikel klopt overigens verder ook; Novell staat al jaren achter SUSE, een van de grotere distro's. En als je al geen grotere flater kan slaan met deze blog; ZENworks is bijvoorbeeld expliciet zowel voor Windows en Linux (niet beperkt tot SUSE) ontwikkeld; NetWare is door Novell geschikt gemaakt voor Linux. Dit zijn rare sprongen als je enkel bedenkt dat Linux in bedrijfsomgevingen nauwelijks voorkomt.

Linus is van de kernel. Welke overigens naar mijn idee niet het meest vooruitstrevende stukje Linux is.

Door Tweakers user litemotiv, dinsdag 23 november 2010 13:02

Sgreehder schreef op dinsdag 23 november 2010 @ 12:20:
Linus is van de kernel. Welke overigens naar mijn idee niet het meest vooruitstrevende stukje Linux is.
Linux is de kernel, de rest van het besturingssysteem is GNU, daarom is de correcte benaming voor het OS ook GNU/Linux.

Door sjun, dinsdag 23 november 2010 13:34

Is er nog geschreven dat er met de verkoop van Novell wat rechten aan Microsoft zijn verkocht en wat er precies met Novell's rechten op Unix is gebeurd?
:X

Door Tweakers user opblaashaas, dinsdag 23 november 2010 14:46

Als ik u was zou ik de titel aanpassen. Dit riekt naar mensenhandel.

Door Tweakers user swtimmer, dinsdag 23 november 2010 17:43

Het is meestal helemaal lachen geblazen als er een artikel wordt besteed aan grote wetenschappelijke doorbraken. Je kan dan merken dat er niet verder dan het abstract is gekeken en er totaal niet kritisch naar onderwerpen wordt gekeken. Ach je went eraan! ;-)

Door Tweakers user IStealYourGun, dinsdag 23 november 2010 20:39

opblaashaas schreef op dinsdag 23 november 2010 @ 14:46:
Als ik u was zou ik de titel aanpassen. Dit riekt naar mensenhandel.
Zo dacht ik er dus ook over ;)

Door Tweakers user FlowinG, dinsdag 23 november 2010 23:10

Je ergert je aan en je vindt iets irritant. (Sorry voor deze irritante opmerking :))

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 november 2010 23:13]


Door Tweakers user 383438, dinsdag 23 november 2010 23:10

Tja. Je kan het ambetant vinden dat ons nieuws steeds uit korte tag-lines en one-liners wordt opgebouwd, maar het blijft een feit dat dat wel de dingen zijn die we onthouden. Jan en alleman zal (als hij er al over praat) waarschijnlijk enkel zich herinneren dat dé maker van Linux (een soort van obscuur WIndows) is overgenomen door een grotere speler.

Door Tweakers user Punkie, woensdag 24 november 2010 20:45

Petervanakelyen schreef op dinsdag 23 november 2010 @ 10:31:
De ICT-artikelen in De Morgen storen me al langer. Sommige artikelen raken echt kant noch wal, en met het sturen van mails met correcte informatie ben ik ondertussen gestopt aangezien ik daar toch nooit meer iets van hoor. :X
Dat is niet beter in andere kranten aangezien ze maar vaak koppieren van elkaar/persagentschappen. Ik herinner me dat in de standaard een bericht verscheen van 10 regels over de pirate bay. Elke zin bevatte een fout en vaak was die van het type dat er een niet zou moeten geplaatst worden. De meeste journalisten op de kranten zijn nou eenmaal schrijvers, maar ze weten eigenlijk niet waarover ze schrijven.

Reageren is niet meer mogelijk