Nieuwjaarspakjes voor 2010

Door IStealYourGun op donderdag 30 december 2010 15:32 - Reacties (8)
Categorie: ~/me als consument, Views: 3.584

Ik weet niet hoe zit in de rest van België of Nederland. Maar in tegenstelling to de USA geven wij cadeaus met nieuwjaar en niet met kerst. Dat stamt af van toe ik nog klein was en mijn nieuwjaarsbrief voorlas aan mijn ouders en grootouders en vervolgens nen seng kreeg: uwe nieuwjaar, zoals ze dat in de volksmond zeggen.

Als volwassenen heb je het geluk dat je niet langer een nieuwjaarsbrief moet voorlezen, maar het krijgen van cadeaus is wel gebleven. Van mijn grootmoeder krijg ik elk jaar nog steeds een klein kapitaal voor op mijn spaarboek. Tussen de rest van de familie en vrienden zijn we iets gieriger en geven we een traditioneel cadeau zoals in de USA. En net zoals daar leggen we die ook onder de kerstboom, toch open we ze pas op nieuwjaarsdag.

Net zoals elk jaar probeer ik die cadeau in te pakken met een creatieve toets. Stel je daar niet teveel bij voor, meestal steel leen ik het idee van ergens anders en meestal slaag ik er niet echt in mijn opzet. Verschillende factoren zoals te weinig tijd en handigheid zijn vaak spelbreker. Dit jaar is het iets anders gegaan, doordat ik enkele dagen vroeger cadeaus ben gaan kopen had ik wat extra tijd om alles af te krijgen. Net zoals vorig jaar leende ik het idee van ergens anders en door de extra tijd is alles toch mooi gelukt. Zo goed zelfs dat ik het resultaat even met jullie deel.

In tegenstelling tot de tutorial heb ik met illustrator de letters meteen op de achterkant van de tekst geprint:
http://tweakers.net/ext/f/7WYzaS6HrSZhn06KGaRAYdQR/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/5nkJFrzQrrh1mNtIGNMfVrjX/medium.jpg


Ik heb trouwens altijd teksten genomen met referentie naar die persoon. Mijn vriendin volgt internationale politiek en daar zie je het Europees verdrag van de mens.
http://tweakers.net/ext/f/vA785CEUn87aObygmXjBqM40/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/nVUJZNXZDlVtHjBRlCHyMWUu/medium.jpg


Het resultaat van de eerste cadeaus, voor mij en men vriendin. Ondertussen zijn er nog af, maar ben even te lui om ze allemaal te posten. ;)
http://tweakers.net/ext/f/QpDqrwwLNuurp41WmQB3lGNR/medium.jpg

En zo zie je maar dat tweaken zich niet beperkt tot elektronica. Sommige zullen het belachelijk vinden dat ik zoveel werk in iets steek dat toch in de vuilbak beland (het inpak papier ;) ), maar ik zie het eerder als een extra moeite om te tonen dat ik die cadeaus met plezier geef en niet gewoon omdat het "kerst" is.

---

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Foutieve taalvoorkeur voor sommige windows programma's 04-'11 Foutieve taalvoorkeur voor sommige windows programma's
Volgende: Linus is verkocht 11-'10 Linus is verkocht

Reacties


Door Tweakers user ZpAz, donderdag 30 december 2010 15:41

Ik vind ze mooi!

Door Timv37, donderdag 30 december 2010 15:42

Wat is in godsnaam een nieuwjaarsbrief? :/

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 30 december 2010 15:46

Timv37 schreef op donderdag 30 december 2010 @ 15:42:
Wat is in godsnaam een nieuwjaarsbrief? :/
Blijkbaar iets typisch voor België. Elke nieuwjaar lezen de kinderen een brief voor die ze in school hebben gemaakt/geknutseld aan hun (groot)ouders:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwjaarsbrief

Door Tweakers user Neverwinterx, donderdag 30 december 2010 15:48

leuk :)

wij geven trouwens cadeau's met kerstmis, wij wonen nochtans ook in belgië :p

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 december 2010 15:49]


Door Tweakers user Ulster Seedling, donderdag 30 december 2010 16:31

Lekker geschreven en het resultaat ziet er inderdaad goed uit :)

Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 30 december 2010 17:17

Pics van je vriendin? :9

Props trouwens voor het gebruiken van mijn rating-scriptje. :P


Door Tweakers user Frietjemet, vrijdag 31 december 2010 20:34

Tja, voor nederlanders is zoiets niet zo vanzelfsprekend |:(

Reageren is niet meer mogelijk