Ontdoop en ga in Vrede.

Door IStealYourGun op donderdag 14 oktober 2010 21:45 - Reacties (18)
CategorieŽn: ~/me als filosoof, ~/me tegen de rest van de wereld, Views: 8.150

De (Belgische) kerk toont zich vandaag nog eens van zijn mooiste kant met de uitspraak dat AIDS een vorm van gerechtigheid is. bron

Bravo Lťonard, zoiets moeten we natuurlijk toejuichen! Dat betekent dat het binnenkort geneesbaar is. Enkele weesgegroetjes en onze vaders later en je bent weer aids-vrij. Ik zie de slogans al voor mij: Weg met condoom en onthouding: GOD is liefde. Het enige aids-middel dat echt werkt. (verkrijgbaar bij de betere kerk op het dorpsplein).

En om het nog extra in de verf te zetten kan de kerk zelfs met wetenschappelijk bewijs naar buitenkomen, want geen enkele pedofiele priester heeft last van aids. Where is your Darwin now?!?

---

Tot zover de lollige kant van het verhaal, of toch mijn poging tot. Want laten we tot de essentie van deze blog post komen: Ontdopen.

Het is in mijn Vaderland (BelgiŽ) een hype sinds het bekend werd dat bisschop Vangheluwe een pedofiel was. Ik was de hype voor en deed mijn aanvraag tot kerkuittreding (aka. ontdopen) enkele weken ervoor al op de post. Pedofilie was voor mij eigenlijk niet eens de motivatie (er was toen nog niet zoveel zaken bekend in BelgiŽ), eerder zelfs het excuus. Ik kon me gewoon niet vinden in de middeleeuwse stellingen die paus Benedictus XVI en aartsbisschop Andrť-Joseph Lťonard innamen. Voor mij was de Mars voor het leven dan ook de spreekwoordelijke druppel die de emmer liet vollopen. Want eerlijk is eerlijk, onder paus Johannes Paulus II had ik veel minder moeite met het doopsel, ondanks dat ik toen al overtuigd was dat ik geen christenen was.

Nadat mijn kerkuittreding bevestigd was en mensen in mijn omgeving dat te weten kwamen kreeg ik van vele de vraag hoe je dat moest doen. En eigenlijk is he vrij simpel, veel simpeler dan dat de media doet uitschijnen. Volgens die media moet je namelijk een geschreven brief naar de aartsbisschop van je provincie sturen. Dat laatste is een leugen, niet toevallig verkondigd door professor Rik Torfs een... katholiek.

De waarheid is dat een (getypt) document met "Aanvraag kerkuittreding" en de nodige gegevens met handtekening meer dan voldoende is. Wil je echter bevestiging dan doe je er best aan een begeleidende (getypte) brief bij te steken met de vraag voor bevestiging, die moet niet gemotiveerd zijn en mag best vrij kort zijn. Vervolgens stuur je dat gewoon op naar het bisdom van je provincie en weken later krijg je bevestiging.

Zelf heb ik wel de moeite gedaan om er een motivatiebrief bij te steken en deze kan je onderaan ter inspiratie vinden als afbeelding. Net als het antwoord die ik gekregen heb van de kerk.En als laatste een PDF die je kan gebruiken voor een kerkuittreding voor moesten mensen er zin in hebben. Mocht je trouwens niet zeker zijn over parochie (grootsteden hebben vaak meerder parochies), dan is de stad of dorp normaal voldoende.

Toch hoop ik dat mensen die zich aan de hand van deze blogpost laten ontdopen, dit niet doen vanwege de hype of pedofilie alleen. Op zich heb ik dan ook weinig moeite met het geloof. Of dat nu het katholicisme, het protestantisme, islamisme of een ander geloof is. Als je er in geloofd en je doet dit met respect voor alle mensen, ga je mij niet horen klagen. Het zijn dan ook de leiders die me dwars zitten. Voor een katholiek of een onschuldige priester heb ik dan ook alle respect.

De gevolgen voor het ontdopen zijn trouwens miniem. Je bent weliswaar een godeloze hond die recht naar de hel gaat, maar voor de rest veranderd er weinig. Vanzelfsprekend heb je geen recht meer op de communie (hostie) en ook trouwen voor de kerk mag niet. Hoewel dat laatste kan worden opgelost door je te laten herdopen of door te trouwen "met de handschoen". De dotatie aan de kerk blijft echter het zelfde, maar hopelijk komt daar (hopenlijk) verandering in.

---
Mijn brief
Antwoord
Voorbeeld van aanvraag (pdf)

Bischop adressen + info over Ontdoping

UltraViolet, een brug naar de toekomst?

Door IStealYourGun op dinsdag 27 juli 2010 14:47 - Reacties (6)
CategorieŽn: ~/me als consument, ~/me tegen de rest van de wereld, Views: 3.026

Mensen die mij kennen en volgen weten dat ik voordeel zie in het betalen voor online diensten, hoewel ik mij zelf niet zal bestempelen als pro-DRM, maar eerder progressief met een kritische geest.

Het lezen van het nieuwsartikel UltraViolet, beviel me in eerste instantie dan ook positief, in elk geval voldoende om wat onderzoek te doen en het niet botweg af te schieten zoals velen doen. Na een kort bezoekje aan hun website nam ik het dan ook voorzichtig op voor UltraViolet, maar dat mocht niet baten want voor ik het goed en wel besefte hadden de onwetende lezen het topic al goed gevuld met stellingen die niet klopten. In plaats van mezelf dan ook honderd keer te herhalen heb ik maar besloten een blog te schrijven.

I do it because I can.
Als je zelf hier in herkent, stop dan alvast met lezen en alstublieft, post zeker geen commentaar. Ik ben er mij zeker van bewust dat DRM kan worden gekraakt en dit zal de piraterij zeker niet tegen zal houden. Deze post gaat over UltraViolet en wat het voor de consument kan opleveren. Niet over Brein, Sabam of piraterij. Hoewel ik wel enkele pro-piraterij stellingen ga bekritiseren.

Een wolkje melk.
Eigenlijk valt er nu nog niet zoveel over te zeggen. Het is een “gestandaardiseerde“ cloud-based DRM systeem waarmee je een online mediabibliotheek mee kan aanleggen. Je koopt een DVD Blu-Ray film met een code. Online koppel je die code aan een account die door de hele familie kan worden gebruikt en je broer die dan toevallig op reis is kan meteen de film zien. Ook geen gedoe met comprimeren voor de smartphone want UltraViolet doet dat voor jou. Enkel een kwestie van aanmelden en kijken.

All your base belongs to us, but not as you know it.
Toch waren de commentaren niet meteen denderend en dit kwam voornamelijk doordat mensen zaken beweerde die op de website anders stonden vermeld.

Een veel voorkomend, doch terecht argument ging over privacy en eigenlijk is dat maar goed ook. Privacy is een serieuze materie en daarom heeft Europa dan ook strikte regels, maar aangezien er nog niet zoveel bekend is van UltraViolet is het wel nog wat te vroeg om meteen te doen alsof de entertainmentindustrie je gaat bespioneren. Het is systeem moet nog worden uitgetest, toch vermoed ik dat het niet meer zal zijn dan wat Google of de lokale supermarkt met klantenkaarten al jaren doet, want meer mag gewoon niet.

Een ander klassiek argument was dat van verplicht online zijn. Eigenlijk slaat dat argument op niets en wel om 2 redenen:

Als de klagers even hun best hadden gedaan het artikel te lezen (en eventueel het officieel persbericht) dan wist ze dat het enkel een toegevoegde waarde heeft. Het is dus niet meteen de bedoeling om de klassieke media dragers volledig te laten verdwijnen. Hoewel ik wel moet toegeven dat er nergens bekend is of dit ook opgaat voor online aankopen? Het lijkt me dan logisch dat je dan de mogelijkheid krijgt het te branden, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de sector een andere logica aan overhoud. En toch, zelfs mocht dit het geval zijn dan is het online zijn zelfs niet eens zo een groot probleem, we leven in 2010 en niet in 1990. Tegenwoordig is een internet browser een standaard op de GSM’s, tenzij je in het oerwoud bevind mag dit niet zo een groot probleem zijn.

Klassieker #3 quote ik even: “Databaseserver weg = content weg = je betaalde geld kwijt”. Het grote voordeel van dit systeem lijkt me echter dat het eerder een standaard is die niet gekoppeld is aan ťťn bedrijf. Dus als een bedrijf failliet gaat wil dat niet meteen zeggen dat alles weg is. Hoewel er op dit moment nergens vermeld staat wat er echt met je aangekochte media gebeurt in het geval van een faillissement. Dus ergens is dit een terecht argument, hoewel je in principe nog steeds een fysiek exemplaar hebt.

Rest ons de overgebleven argumenten zoals de prijs, want die mag natuurlijk niet omhoog. Kijk daar ben ik het niet mee eens. Zeker als het enkel als extra dienst word aangeboden en dus niet verplicht is, zie ik er geen graten in dat ze een extra vergoeding per maand vragen. Cloud != gratis en ergens zal het geld vandaan moeten komen.

Als je dan toch kritiek hebt, doe het dan goed.
Wat ik eerlijk heb gemis tussen de negatieve commentaar was de ondersteuning van systemen. UltraViolet lijkt revolutionair maar je moet er wel een systeem hebben dat het aankan. Bij een PC zal het dan ook maar een kwestie zijn van software installeren, maar bij smartphones en televisies zal je toch nog een mooi nieuw toestel mogen aanschaffen voor het UltraViolet logootje. Ook Apple ontbreekt, dus de iPad valt mogelijk uit de boot, ondanks dat dit het geschikte toestel zou zijn.

Een ander negatief punt is dat er nog veel vragen zijn en weinig antwoorden. Zo stel ik mij vragen bij de familieaccount. Hoe gaan ze dit controleren en tot waar is het beperkt. Zou je als Erasmus student (studeren in buitenland) ook toegang hebben tot de account van je ouders?

Conclusie
Mij lijkt het voorlopig wel een positief iets, toch is het nog veel te vroeg om echt een duidelijke conclusie te trekken. Voornamelijk omdat dit niets nieuw is en het niet de eerste keer zou zijn dan de theorie mooier is dan de praktijk. In elk geval klinkt het hoopvol met namen zoals Cisco en Adobe, Microsoft, enz. Daarnaast lijkt het geen verplichting te zijn en eerder een toegevoegde waarde te hebben die weliswaar de piraterij niet zal tegenhouden, maar misschien wel minder interessant maakt. Vooral het comprimeren spreekt mij persoonlijk aan, ik heb tal van mobiele apparaten die filmpjes kunnen afspelen, maar ik zie er steeds tegenop om die om te zetten. Anderzijds koop ik zelfden of nooit films, mijn laatste aankoop dateert al van enkele jaren terug en vaak ga ik ze gewoon zien in de bioscoop of huur ik ze gratis in de locale bib. Met dat in het achterhoofd zal het voor mij mogelijk weinig meerwaarde geven.

Wordt hopelijk vervolgd…
---
Ps: Mocht je afvragen waarom ik het nu pas post, dat komt omdat ik niet altijd tijd heb om blogs te schrijven. Overigens hoop ik binnenkort eens wat lichter materiaal te schrijven over de gewone dinges des levens of dergelijk.

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif